Σχετικά Με Εμάς

Καλώς ήρθες στο The Brain Hacking Academy!

Είμαστε η Φύλλις και ο Δημήτρης και ξέρουμε πολύ καλά γιατί είσαι εδώ!

Θέλεις να μάθεις όλα τα μυστικά του νου και πώς να τα αξιοποιήσεις ώστε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Είσαι ένας/μία από εμάς: θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς όλο το κρυμμένο σου δυναμικό και να κατακτήσεις στόχους που πιστεύεις (ή σου λένε) πως είναι άπιαστοι.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι βρίσκεσαι εδώ μας δείχνει τρία πράγματα για σένα:

  • Πως ψάχνεις διαρκώς τρόπους για να γίνεσαι καλύτερος/η σε όσα κάνεις
  • Πως η γνώση είναι για σένα κάτι σημαντικό και
  • Πως αναζητάς διαρκώς τρόπους για να την αποκτήσεις ευκολότερα, ώστε να αναβαθμίσεις τις δεξιότητες (και το βιογραφικό) σου

Πώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά;

Είναι απλό. Είμαστε κι εμείς όπως εσύ! Μάλιστα, όχι και τόσο πολύ καιρό πριν βρισκόμασταν ακριβώς στην ίδια θέση με σένα!

Διανύσαμε και οι δύο διαφορετικές πορείες, οι οποίες μας οδήγησαν στο να αμφισβητήσουμε το status quo και να αναζητήσουμε άλλους τρόπους για να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι σε όσα κάνουμε.

Εργαστήκαμε και οι δυο σε μεγάλες επιχειρήσεις και στην εκπαίδευση (Φύλλις), μέχρι που κάποια στιγμή συνειδητοποιήσαμε πως δε μας ήταν αρκετό όλο αυτό. Πως θέλαμε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Φυσικά και δεν ήταν όλα εύκολα. Πέσαμε σε πολλές “παγίδες”, βρεθήκαμε σε πολλά αδιέξοδα και αισθανθήκαμε πολλές φορές πως όσα κάναμε ήταν μάταια και πως δε θα βλέπαμε ποτέ τα αποτελέσματα που ονειρευόμασταν…

Ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι το να αισθάνεσαι πως δεν είσαι ποτέ αρκετός και πως πρέπει να κάνεις όλο και περισσοτερα για να αποδείξεις την αξία σου…

Βέβαια, όλοι από κάπου ξεκινάμε και σίγουρα στην αρχή τα πάντα φαίνονται βουνό… Το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό το βουνό και γι’ αυτό καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν κάποια πράγματα που δε γνωρίζεις (ακόμα!):

  • Πώς να ορίσεις τι θέλεις και να πετάξεις από πάνω σου συνήθειες και νοοτροπίες που σε κρατάνε πίσω
  • Πώς να αλλάξεις τον μέχρι τώρα τρόπο ζωής σου ώστε να κάνεις πραγματικότητα όσα ονειρεύεσαι
  • Πώς να ενισχύσεις τις “υπερδυνάμεις” του μυαλού σου σε σημείο να αλλάξεις τα δεδομένα και να πετύχεις όλους σου τους στόχους

Το γεγονός ότι βρίσκεσαι εδώ σημαίνει πως είσαι έτοιμος/η για την μετάβαση, γιατί κι εσύ, όπως κι εμείς, βαρέθηκες να συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από εκείνο που ξέρεις πως σου αξίζει.

Να ξέρεις πως, σε όποιο στάδιο της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, είμαστε εδώ για σένα!

Δημιουργήσαμε το podcast The Brain Hacking Academy ακριβώς για αυτόν τον λόγο:

Θέλουμε να σου δώσουμε όλη την απαραίτητη γνώση που θα σε βοηθήσει να χτίσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι και να δημιουργήσεις τη ζωή των ονείρων σου.

Αποφασίσαμε να το κάνουμε γιατί ξέρουμε πως δίχως τις σωστές κατευθύνσεις το ταξίδι μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο και χρονοβόρο.

Ακριβώς όπως υπήρξαν για εμάς γενναιόδωροι μέντορες που μας έδωσαν τα φώτα τους, ώστε να αλλάξουμε τις ζωές μας και να κάνουμε επάγγελμα εκείνα που αγαπάμε, θέλουμε τώρα να βοηθήσουμε εσένα να κάνεις το ίδιο!

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θέλουμε να σου πούμε μερικά πράγματα που είναι σημαντικά σε αυτό το στάδιο του ταξιδιού σου:

  1. Όλοι, κυριολεκτικά όλοι, έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις συνθήκες και να δημιουργήσουν τη ζωή των ονείρων τους. Το μόνο που απαιτείται είναι το σωστό Mindset και η διάθεση να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο στο να χτίσεις την όποια δεξιότητα επιλέξεις. Σε αυτό θα σε βοηθήσουμε εμείς.
  2. Το να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς, με σκοπό να αλλάξεις όσα δε σε γεμίζουν, μπορεί στην αρχή να μην είναι εύκολο. Η αλλαγή, όμως, μπορεί να έρθει μέσα σε λίγους μόνο μήνες, αν ακολουθήσεις το κατάλληλο μονοπάτι.
  3. Το μυαλό σου είναι ένα υπερ-εργαλείο και μπορείς να αξιοποιήσεις όλες τις κρυμμένες του δυνατότητες και να το κάνεις να δουλέψει για σένα, όχι εναντίον σου.

Ξέρεις πως σου αξίζουν πολύ περισσότερα!

Είμαστε εδώ για να σου πούμε πως έχεις δυνατότητες που ούτε καν φαντάζεσαι και να σε βοηθήσουμε να τις ξεκλειδώσεις και να δημιουργήσεις τη ζωή που σου αξίζει!

Ας ξανασυστηθούμε, λοιπόν!

Είμαστε η Φύλλις και ο Δημήτρης και το πάθος μας είναι το να βοηθάμε άλλους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν το κρυμμένο τους δυναμικό και να αλλάξουν μέσα από αυτό τον κόσμο τους (και μαζί με αυτόν και τον δικό μας!).

Πώς φτάσαμε όμως εδώ;

Είμαστε από εκείνους τους ανθρώπους που πάντα ένιωθαν πως υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα είχαμε μάθει να πιστεύουμε για τους εαυτούς μας. Πως υπήρχαν πολλές δυνατότητες που δεν είχαμε ανακαλύψει και πως είναι πολύ περισσότερα εφικτά από εκείνα που είχαμε καταφέρει.

Βέβαια, πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε τελείως διαφορετικούς δρόμους απ’ ότι θα θέλαμε… Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μας κρατήσουν πίσω, είτε λόγω της βαθιάς ανασφάλειας που αισθάνονται οι περισσότεροι από εμάς, είτε από φόβο.

Dimitris Gkiokas - Photo

Αυτό με οδήγησε σε μια ισχυρή εξάρτηση από το gaming (Δημήτρης) που έτρωγε πολλές ώρες από τη ζωή μου, μου στερούσε τον ύπνο και δε με άφηνε να εξελιχθώ. Μέσα σ’ όλα ήμουν πάντα βαθιά αναβλητικός άνθρωπος.

Καταλαβαίνεις πως τα video games που έπαιζα για πολύ καιρό, 12-16 ώρες την ημέρα, συνέβαλαν στο να γίνομαι ακόμα πιο αναβλητικός, μαζί με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο…

Είχα αφήσει τον εαυτό μου, είχα πάρει βάρος, δεν ασκούμουν καθόλου και για να δικαιολογήσω τον εθισμό μου έλεγα στον εαυτό μου πως θέλω να γίνω επαγγελματίας αθλητής ηλεκτρονικών σπορ…

Το χειρότερο όλων, όμως, δεν ήταν κάποιο από τα παραπάνω. Το χειρότερο ήταν το γεγονός πως δε μάθαινα τίποτα καινούργιο.

Το “όνειρο” που είχα αποτελούσε απλά μια δικαιολογία. Στην πραγματικότητα δεν έκανα απολύτως τίποτα για να το υλοποιήσω.

Για να μην τα πολυλογώ, μέσα από μία σειρά από γεγονότα, κατάφερα να ξεφύγω από αυτό… και άρχισα να γεμίζω το χρόνο μου μαθαίνοντας ό,τι έβρισκα μπροστά μου.

Έτσι ξεκίνησα να πιάνω και να αφήνω πολλά και διαφορετικά αντικείμενα. Μέσα από την πρόοδό μου έβλεπα πως τα κατάφερνα και ένιωθα όλο και πιο σίγουρος για τον εαυτό μου!

Παρ’ όλο που για πολύ καιρό δεν εμβάθυνα σε κάτι, κατάφερα να χτίσω ένα ευρύ σετ δεξιοτήτων, το οποίο με τη σειρά του με βοήθησε να πετύχω το στόχο των ονείρων μου (μέχρι τότε)…

Δηλαδή, να πιάσω δουλειά σε μία πολυεθνική με αντικείμενο την τεχνολογία, συγκεκριμένα τη Microsoft.

Αλλά σύντομα συνειδητοποίησα κάτι τρομακτικό – δεν υπήρχε ούτε μία θέση που θα μπορούσα να έχω σε 5-10 χρόνια, η οποία να μου αρέσει…

Και όσο και να το πάλεψα, η αίσθηση αυτή μόνο γινόταν ισχυρότερη – μέχρι που τελικά έφυγα από την εταιρεία.

Εκεί ήταν που τα τόσα χρόνια μελέτης πάνω στη Meta-Μάθηση μου άλλαξαν τη ζωή…

Phyllis Gabriel - Photo

Για μένα (Φύλλις) όλα ξεκίνησαν με μια στρεβλή αυτοεικόνα και μια διατροφική διαταραχή που ήρθε να διαλύσει (και να ξαναχτίσει) τα πάντα.

Ένιωθα πάντα πως υπήρχαν πάρα πολλά που ήθελα και μπορούσα να κάνω, αλλά υπήρχε εκείνος ο άτιμος ο φόβος που με κρατούσε δέσμια.

Φόβος να βγω έξω από τα συνηθισμένα. Φόβος απέναντι στο άγνωστο. Φόβος μπροστά στο να βρω τη φωνή και τη θέση μου σε αυτόν τον κόσμο.

Έκανα, λοιπόν, το πιο φυσικό για μένα: Αφού δε μπορούσα να ελέγξω την ίδια μου τη ζωή, αποφάσισα (υποσυνείδητα) να ελέγξω τη διατροφή μου.

Όλα περνούσαν από έλεγχο. Όλα καταγράφονταν. Όλα καταχωρούνταν.

Η διατροφική διαταραχή της ημέρας: ορθορεξία.

Το μυαλό μου ανέπτυξε ένα μοναδικό ταλέντο στο να μετατρέπει με ακρίβεια οποιοδήποτε γεύμα αυτόματα σε αριθμούς: υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνες, μαζί με όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

(Ακόμα μπορεί να το κάνει, αλλά του το απαγορεύω…)

Μέσα σ’ όλα, έπρεπε οπωσδήποτε να αθλούμαι. Τότε ήταν που μπήκα στη σκοτεινή πλευρά…

Συμπέρασμα: το six pack δε φέρνει την ευτυχία ούτε σου δίνει την αίσθηση της ικανοποίησης και της ασφάλειας που μπορεί να σου δώσει ο εαυτός σου και όσα πραγματικά αγαπάς να κάνεις.

Η φωτεινή πλευρά στο όλο θέμα βέβαια είναι το γεγονός πως λόγω της ορθορεξίας μπήκα στη διαδικασία να μελετήσω πολλά αντικείμενα όπως βιολογία, νευροεπιστήμη, διατροφή, ψυχολογία και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την Meta-Μάθηση μου έδωσαν όλα τα εργαλεία που χρειάζομαι τώρα για να βοηθώ τους μαθητές μου.

Προτρέχω, όμως, και δεν σου έχουμε πει ακόμα τι θα πει Meta-Μάθηση και τι ρόλο έπαιξε…

Οι ιστορίες μας διαφέρουν σε πάρα πολλά σημεία. Κοινός παρονομαστής όλων είναι ο φόβος μπροστά στο άγνωστο και σε όσα δε μπορούσαμε να ελέγξουμε, το πόσο ευάλωτοι νιώσαμε σε εκείνα τα πρώιμα στάδια και τελικά το γεγονός πως μια μέρα ήρθε η συνειδητοποίηση πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Με αυτό ήρθε και η επίγνωση, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Τουλάχιστον όχι στην αρχή.

Όταν είσαι ευάλωτος, είσαι συγχρόνως και επιρρεπής και μπορεί να επηρεαστείς εύκολα από πράγματα που έχουν τη δύναμη να σου κάνουν τόσο καλό όσο και κακό.

Για εμάς η επιρροή αυτή ήρθε (ευτυχώς) από μια πηγή που καθόρισε τις από εκεί κι έπειτα πορείες μας… Τα podcasts.

Ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα που αρχίσαμε να ακούμε και οι δύο ήταν εκείνο του Tim Ferriss. Ένα podcast που μεταξύ άλλων έχει ως στόχο να αποδομήσει τις συνήθειες και τις ρουτίνες των πιο επιτυχημένων ανθρώπων από διάφορους τομείς.

Μέσα σε όλα ήρθαμε σε επαφή με την έννοια του metalearning, ελληνιστί Meta-Μάθηση.

Meta-Μάθηση σημαίνει απλά “μαθαίνω πώς να μαθαίνω” και αποτελεί τη σημαντικότερη δεξιότητα του 21ου αιώνα.

(Κάτι σαν το Ένα δαχτυλίδι από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. One skill to rule them all…)

Έχοντας τελείως διαφορετικό background ο καθένας, είδαμε το θέμα από τελείως διαφορετική οπτική.

Από τη μία τη μοναδική δεξιότητα που έρχεται να ενώσει όλες τις άλλες που δεν διδάσκονται στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, παρά το ότι θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε άνθρωπο. Ειδικά αν ασχολείται με την εκπαίδευση (Φύλλις).

Από την άλλη τη δεξιότητα που μπορεί να μας ανεβάσει στο επόμενο level και να συνεχίσει να μας ανεβάζει, ό,τι στόχους κι αν θέτουμε κάθε φορά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο (Δημήτρης).

Και για τους δυο αποτέλεσε την δεξιότητα που μας άλλαξε τη ζωή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το podcast The Brain Hacking Academy και να ασχοληθούμε ειδικά με το κομμάτι του Mindset και της Meta-Μάθησης.

Μέσα από τις δικές μας εμπειρίες και από τις εμπειρίες εκείνων που μας εμπιστεύονται, είτε αυτοί είναι μαθητές είτε φίλοι, γνωστοί ή και συνεργάτες, έχουμε δει ξανά και ξανά πόσο σημαντική είναι όλη αυτή η γνώση και πως έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του καθενός προς το καλύτερο. Φυσικό επακόλουθο αυτού ήταν να ξεκινήσουμε μαζί ένα podcast που θα μετέτρεπε όλην αυτήν τη γνώση σε mainstream θέμα συζήτησης στην Ελλάδα.

Είναι ο δικός μας φόρος τιμής στο μέσο που άλλαξε τις ζωές μας και σε όλους εκείνους που μας εμπιστεύθηκαν και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται για τη μάθηση και την εξέλιξή τους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σου πούμε πως δε γνωριζόμαστε και πολύ καιρό.

Γνωριστήκαμε πολύ πρόσφατα (Ιούνιος 2018). Με το που συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε κοινό Mindset και ασχολούμαστε με παρόμοια πράγματα αποφασίσαμε αμέσως να συνεργαστούμε.

Είμαστε και οι δυο bloggers, ασχολούμαστε με την αυτοβελτίωση και την Meta-Μάθηση και η συνεργασία ήταν φυσική εξέλιξη όλου αυτού που πάμε να χτίσουμε.

Βρεθήκαμε “τυχαία” όταν έκανα (Φύλλις) την διαδικτυακή μου έρευνα για ένα άρθρο που θα έγραφα για το Blog (phyllisgabriel.com) μου. Έπεσα πάνω στο αντίστοιχο άρθρο του Δημήτρη στο δικό του Blog (themetalearners.com), τον ακολούθησα στο Instagram και την επόμενη μέρα έλαβα ένα μήνυμα γεμάτο ενθουσιασμό…

Της έστειλα μήνυμα (Δημήτρης) γεμάτος χαρά που ανακάλυψα άλλον ένα άνθρωπο στην Ελλάδα που ασχολείται με το κομμάτι της Meta-Μάθησης. Στο μυαλό μου ήταν δεδομένο ότι θα προέκυπτε συνεργασία.

Τελικά, ξεκίνησε μια πολύ καλή φιλία και είδαμε πως η συνεργασία μας είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι περιμέναμε! Θα το ανακαλύψεις σύντομα κι εσύ, ακούγοντας το podcast!

Τώρα ήρθε η στιγμή να γίνεις κι εσύ κομμάτι του The Brain Hacking Academy και να μάθεις όλα όσα μάθαμε μέσα από τις εμπειρίες μας και το ταξίδι ως εδώ.

Θέλουμε να τα μάθεις όλα αυτά γιατί πιστεύουμε σε σένα και ξέρουμε πως οι δυνατότητες είναι άπειρες, σε όποιο στάδιο της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι!

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας για να μπεις στον “κλειστό κύκλο” όσων θα λαμβάνουν πρώτοι κάθε επεισόδιο του podcast, καθώς και άλλες ενημερώσεις που δε θα ανακοινώνουμε αλλού.

Στόχος μας είναι να σου παρέχουμε πάντα το καλύτερο περιεχόμενο με τις πιο πρακτικές συμβουλές για άμεση εφαρμογή και αποτελέσματα!

Υπόσχεση!

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Τζούλια Μουστάκη

Η Τζούλια κρύβεται πίσω από κάθε τι που βλέπεις στο The Brain Hacking Academy. Στη δική της ματιά οφείλουμε τα χρώματα, την αισθητική και κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια που βλέπεις στη σελίδα και το brand μας.

Είναι η αγαπημένη μας freelance γραφίστρια και υπεύθυνη για τη διεκπεραίωση πολλών διαδικασιών στο The Brain Hacking Academy. Μάλιστα, έχει αναλάβει τη λειτουργία του eshop μας, και η δημιουργικότητά της δεν έχει όριο. Τα εβδομαδιαία μας meetings είναι σκέτη απόλαυση δημιουργικής σκέψης και αλληλεπίδρασης!

Επίσης, είναι COO & Creative Lead στο blog του Δημήτρη, The Metalearners, καθώς είναι η δημιουργός και των δύο brands.

Ξεκίνησε από τον χώρο των οικονομικών, όμως, ως σωστή Brain Hacker, το πάθος της για τη δημιουργία πολύ γρήγορα την έκανε να αναζητήσει καινούργια μονοπάτια και να γνωρίσει τη μαγεία της γραφιστικής.

Μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα, βελτιώνεται σε αυτό που κάνει και αγαπά, και είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε στην ομάδα μας!

Μένει στην Αθήνα και το όνειρό της είναι να ζήσει για κάποια χρόνια στη Φλωρεντία.

Julia Moustaki - Photo
Portfolio
Behance
Pinterest
Instagram
Alkis Kirtsoglou - Photo
Instagram
YouTube

Άλκης Κυρτσόγλου

Ο Άλκης κρύβεται πίσω από τον εξαιρετικό ήχο που ακούς στο The Brain Hacking Academy. Προσέχει πάντα τη λεπτομέρεια και πολλές φορές ακούει πράγματα που εμείς οι κοινοί θνητοί δε μπορούμε να ακούσουμε…

Έχει αναλάβει την ηχοληψία και παραγωγή του podcast από την πρώτη στιγμή και οι γνώσεις του (όπως και η εμμονή του με την τελειότητα) μας είναι πολύτιμες.

Ασχολείται επαγγελματικά με την ηχοληψία και τη μουσική τεχνολογία/παραγωγή και είναι καθηγητής κιθάρας και session κιθαρίστας. 

Πέρα από όλα αυτά, όμως, ο Άλκης είναι ταλαντούχος μουσικός.

Έχει έντονη μουσική δραστηριότητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μετράει πολλές συνεργασίες, ηχογραφήσεις καθώς και συναυλίες με σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες.