Επ. 43: Πώς να πάρεις τον έλεγχο στη μέρα σου

/

/

Ευεξία, Θεμέλια, Παραγωγικότητα

/

2 Σχόλια
Spotify Badge
iTunes Badge
Stitcher Badge
Overcast Badge

Γεια σου Brain Hacker,

Ένα από τα πράγματα που μπορούν να απογειώσουν την ημέρα σου είναι οι λεγόμενες πρωινές ρουτίνες.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό από συγκεκριμένες τεχνικές και δραστηριότητες που έχεις επιλέξει για να ξεκινάς κάθε σου μέρα. Σκοπό έχουν να βάζουν το μυαλό και την ψυχολογία σου σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, ώστε να είσαι πιο ενσυνείδητος και να ορίζεις ο ίδιος πώς θα κυλήσει η μέρα σου.

Σε αυτό το επεισόδιο θα μας ακούσεις να μιλάμε για τα οφέλη που έχουν οι πρωινές ρουτίνες. Θα σου δώσουμε επίσης προτάσεις για ρουτίνες που μπορείς να βάλεις στη ζωή σου καθώς και μερικά παραδείγματα από τις δικές μας ζωές.

Πρόκειται για μια συνήθεια ικανή να αλλάξει τελείως τον τρόπο που ζεις την υπόλοιπη μέρα και να σε “προγραμματίσει” για τις αλλαγές που θέλεις να δεις.

Να θυμάσαι πως η καλή μέρα ξεκινά πράγματι από το πρωί. Το πώς ξεκινά η μέρα, όμως, είναι στον απόλυτο έλεγχό σου και εδώ θα μάθεις με ποιον τρόπο μπορείς να τον πάρεις στα χέρια σου.

Σου ευχόμαστε καλή ακρόαση!

– Δημήτρης και Φύλλις

Σημειώσεις του επεισοδίου:

 • Ποιο είναι το θέμα του σημερινού μας επεισοδίου; [2:30]
 • Ποιο είναι το πρόβλημα με τα πρωινά μας; [3:05]
 • Κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για τις πρωινές ρουτίνες [8:45]
 • Περνώντας λίγο χρόνο το πρωί μακριά από το κινητό μας [12:30]
 • Το πρώτο στοιχείο που αξίζει να έχουμε στην πρωινή μας ρουτίνα [16:50]
 • Ο ρόλος της ενσυνειδητότητας στην πρωινή μας ρουτίνα [18:50]
 • Φέρνοντας τους εαυτούς μας σε σύνδεση με το πού θέλουμε να πάμε [22:20]
 • Ο ρόλος του σώματος στην πρωινή μας ρουτίνα [30:30]
 • Η επίδραση της κοινωνικής επαφής στο σώμα και την ψυχολογία [37:40]
 • Μία ακόμα τεχνική για τις πρωινές ρουτίνες [39:45]
 • Βραδινές ρουτίνες [40:50]

Αναφορές από το επεισόδιο:

Μερικές ατάκες από το επεισόδιο:

 • “Το ότι παραχωρούμε τη δύναμη μας σε κάτι έξω από εμάς είναι δική μας απόφαση.”
 • “Οι άνθρωποι υπερτιμάμε το τι μπορούμε να πετύχουμε σε μικρό διάστημα, και υποτιμάμε πολύ το τι μπορούμε να πετύχουμε σε μεγάλο διάστημα.”

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Τι κράτησες περισσότερο από αυτό το επεισόδιο; Πες μας στα σχόλια.

gratitudemindsetmorning routinespodcastευγνωμοσύνηκινητοποίησηπεριβάλλονπρωινές ρουτίνεςσυνήθειεςύπνος

2 Σχόλια. Νέο σχόλιο

 • Υπέροχο, πρακτικό επεισόδιο πρωινών συνηθειών. Αυτό που θυμήθηκα καθώς σας άκουγα…είναι ένα μοτό που άκουσα 15χρονια πριν βρισκόμενη τυχαία σε μία μη κερδοσκοπική εστία ομάδων αυτοβοηθειας. “Τα μικρά βήματα, φέρνουν μεγάλες αλλαγές”. Κάθε περίοδο της ζωής μας χρειάζεται να κάνουμε αντίστοιχα μικρά βήματα για να βιώσουμε μεγάλες αλλαγές. Τώρα ήρθε η στιγμή να υιοθετήσω αυτές τις υπέροχες πρωινές συνήθειες!!! Σας ευχαριστώ 🙏!!!

  Απάντηση
 • Είναι πρωί. Ακολουθώ την πρωινή μου ρουτίνα όπως την καθιέρωσα εδώ και λίγο καιρό. Πίνω νερό, χαμογελάω και σκέφτομαι ένα πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων. «Είμαι ευγνώμων που βρήκα το brain hacking academy». Κι εκεί καταλαβαίνω πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να σας γράψω. Σας ακούω από αρχές Σεπτέμβρη, στην αναζήτησή μου για podcasts γιατί το project της χρονιάς με τους μαθητές μου ήταν η παραγωγή podcasts και ήθελα να μάθω περισσότερα γι’ αυτή τη νέα τάση. ΄Ήθελα καιρό να σας γράψω, να σας ευχαριστήσω για το έργο σας. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που σας βρήκα. Όταν νιώθω απογοητευμένη σας ακούω και βρίσκω ελπίδα. Μου έχετε ανοίξει έναν ολοκαίνουριο δρόμο. Έχω αρχίσει να ακούω και τον Tim Feriss και άλλους που προτείνετε και όλες αυτές τις ανακαλύψεις τις χρωστάω σε εσάς. Πραγματικά σας ευχαριστούμε κι εγώ και οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου και όλοι από τον περίγυρό μου που έχουν αρχίσει να σας ακούνε! Εύχομαι να συνεχίζετε να μεταμορφώνεστε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας για πολλά πολλά χρόνια και να παρασύρετε κι εμάς σε αυτή τη μεταμόρφωση!

  Απάντηση

Άφησε μια απάντηση

Το email σου δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.